La desena edició de la Cursa Fanny Sallés, se celebrarà el proper diumenge 6 d’octubre i vol tornar a omplir els carrers de Terrassa de participació, esport i solidaritat.

El dijous 26 de setembre a la tarda la Masia Freixa de Terrassa va acollir la presentació oficial de la 10a edició de la Cursa Fanny Sallés, La Cursa de les Dones a Terrassa, que tindrà lloc el proper diumenge 6 d’octubre a les 11 del matí al Parc dels Catalans. Aquest esdeveniment esportiu, organitzat per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa (AEMMT), s’ha consolidat com una cita ineludible no només a la ciutat sinó a tota la comarca, amb un total de més de 20.000 participants entre les nou edicions anteriors.

Aquesta cursa és més que una prova esportiva; és un esdeveniment social i de trobada per a la ciutadania. Així ho demostren les xifres de participació al llarg dels anys: l’any 2014 hi van prendre part 1.200 persones, el 2017 es va superar la barrera dels 2.000 participants, i el 2022 es va arribar als 2.900. A data d’avui, per aquesta 10a edició, ja hi ha gairebé 1.900 persones inscrites a cinc dies de tancar les inscripcions.

A la presentació hi van assistir diversos regidors de la ciutat per donar suport a aquesta iniciativa. Durant l’acte, el nou regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa, el Sr. Alberto Muñoz, va destacar la importància de la cursa com a espai de trobada obert a tothom, independentment de l’edat o la preparació física. Va remarcar que “aquesta no és només una cita esportiva, sinó una gran festa de l’esport que fomenta hàbits de vida saludable i crea sinergies amb altres entitats de la ciutat“. Muñoz va animar a la ciutadania a sumar-se a l’esdeveniment, ja sigui corrent, caminant o simplement gaudint de l’ambient festiu.

La directora tècnica de la cursa, Marina Cano, va anunciar les modificacions del circuit d’aquest any per fer-lo més accessible i agradable. El gir, que abans es feia abans de la Rotonda Puig i Cadafalch, ara es farà passada la rotonda, i l’arribada al Parc dels Catalans serà en sentit sud, un canvi que millorarà l’experiència dels participants.

A més de les novetats del circuit, es va presentar la nova samarreta tècnica de color corall, que serà lliurada a tots els participants, juntament amb altres obsequis de les marques col·laboradores.

Com en les edicions anteriors, la cursa manté el seu caràcter solidari, destinant part de la recaptació a la Fundació Oncolliga, que ofereix suport psicosocial a persones afectades per càncer. Cristina Brugueras, presidenta de la fundació, va agrair a l’organització el seu compromís constant.

Un dels moments més emotius va ser l’homenatge a Fanny Sallés, la periodista terrassenca a qui està dedicada la cursa des de fa tres anys, i que va ser una gran defensora de l’esport femení. La seva família va estar present durant l’acte per expressar el seu agraïment a l’organització i als participants.

A més, es va destacar el paper del grup de dones corredores “Les de Can Palet”, un col·lectiu que des de l’inici de la Cursa de les Dones ha promogut l’esport femení a la ciutat. Aquest grup s’ha convertit en un referent de convivència i amistat, superant les barreres de l’edat i el nivell de preparació, i representant els valors que promou aquesta cursa.

La 10a edició de la Cursa Fanny Sallés es confirma, doncs, com un esdeveniment esportiu i solidari que uneix la ciutadania de Terrassa i la comarca, oferint una plataforma per promoure la salut, la igualtat i la solidaritat.